Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Muhallebili Revani Tarifi

Muhallebili Revani Tarifi

Merhaba, Türkiye’nin Pratik ve en hoş yemek yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri Muhallebili Revani Tarifi ile beraberiz. Şerbetli tatlı olarak bildiğimiz revaniyi bu kez pasta kıvamında sunuma sunacağız. Şerbetli tatlı severler ve muhallebi tutkunları bu tatlı sizler için. Yapımı kolay bilindik bir tatlıya bambaşka sunum devretmek bizleri heyecanlandırdı yeniden. Revaniye başlamadan önce malzemelerinin oda sıcaklığında olmasına itina gösterin. Özellikle yoğurt ve yumurtaların kullanamaya başlamadan yarım saat önce buzdolabından çıkarırsanız daha iyi netice alırsınız. Eğer revaninin güzel kabarmasını istiyorsanız, yumurta şekeri mükemmel karıştırmanız gerekiyor. Yaklaşık dört dakika mikserde çırpmanız iyi netice getirecektir.
Damakta olağanüstü bir tat bırakan Muhallebili Revani Tarifini mutlaka denemenizi öğüt ederiz. Gelelim akşam menüsü için sizlere tavsiyelerimize. Balık mevsimi gelmişken balık yemekleri katagorimize bir göz atmanızı nasihat ederiz. Yanında şöyle hafif bir çorba yapayım diyorsanız, çorba tarifi katagorimize bakmanızı öneririz. Balık olur da salata olmaz mı? Salata tarifleri katagorimizden sevdiğiniz bir tasvir uygulayabilirsiniz. Yanında dahası meze gerçekleştirmek isteseniz, meze tarifleri katagorisinden sebzeli bir tanım yapabilirsiniz. Afiyetle, basit gelsin…

Muhallebili Revani Tarifi için malzemeler

3 tane yumurta

4 çorba kaşığı şeker
200 gram yoğurt (1 su bardağı)
Yarım su bardağı  zeytinyağı
155 gram irmik (1 su bardağı )
120 gram un (1 su bardağı )
1 paket kabartma tozu
1 limonun kabuğu rendesi
Şerbeti için

600 gram su ( 3 su bardağı )
555 gram şeker (3 su bardağı )
yarım limon
Muhallebisi için

750 gram süt(3,5 su bardağı)
3 çorba  kaşığı un
2 çorba  kaşığı nişasta (çok tepeli olmayacak)
5 çorba kaşığı şeker
50gr tereyağı
3 tane  damla sakızı
Arzuya kadar vanilya

Üstüne donatmak için

İrice ceviz içi

Hindistan cevizi

Malzemeler, 26×36 cm tepsi için

Muhallebili Revani Tarifi

Karıştırma kabına yumurtaları kıralım, şekeri ek edip çırpalım.

Üstüne, yağ, limon kabuğu ve yoğurdu ekleyelim karıştırmaya devam edelim.

Ayrı bir kapta un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayalım. Karıştırma kabına ek edelim ve karıştıralım kıvama gelince( kek kıvamında olmalı) fırın kabına (26×36 cm) dökelim.

200 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.

Biz sırası gelmişken şerbetini hazırlayalım, bir tencereye su ve şekeri alalım karıştırarak kaynatalım. Kaynadıktan sonradan kısık ateşte 5 dakika sonradan limon suyunu ilave edelim birkaç taşım daha sonra ocaktan alalım.

Pişen kek (üzeri kızarmış) ılınınca üstüne sıcak şerbeti verelim, şerbeti iyi çekmesi için kekin bir çok yerine kürdanla delelim.

Revani şerbetini çekene değin biz muhallebisini hazırlayalım.

Orta irtifa bir tencereye sütü alalım, üstüne un ve nişastayı alalım üstüne havanda dövülmüş damla sakızlarını ek edelim kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Kıvama gelen muhallebinin içine tereyağı ve şekeri ilave edelim ocaktan alalım. Mikserle takriben beş dakika çırpalım.

Şerbetini çeken revaninin üzerine muhallebiyi dökelim, spatula ile düzleştirelim.  2-3 saat dinlendirelim dilimleyerek üzerine ceviz ve hindistan cevizi serpelim servise sunalım.

Sağlık olsun….

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın