Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %0,14
  • ALTIN
    %0,02
  • BIST
    %1,15
Muhallebili Revani

Muhallebili Revani

Muhallebili Revani Tarifi İçin malzemeler

Revani için

  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su kadehi ayçiçeği yağı
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi irmik
  • 1 su kadehi yoğurt
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya

Limonata için

  • 2 limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 su kadehi su

Muhallebi için

  • 5 su kadehi süt
  • 5 yemek kaşığı pirinç unu
  • 8 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • Türk kahvesi
  • Rendelenmiş çikolata

Muhallebili Revani Nasıl Yapılır?

Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Ayçiçeği yağı, yoğurt ve öteki malzemeleri ilave ederek hepsini çırpıp yağladığınız kare fırın tepsisine aktarın.

175 derece fırında pişirin. Soğuyunca enlemesine ikiye kesin. Revaniyi nemlendirmek için, limon suyu, şeker ve suyu karıştırın. Her iki revaniyi de limonata ile nemlendirin.

Muhallebi malzemelerini bir tencerede aralıksız karıştırarak pişirip ılınmaya vazgeçin. Yarısını nemlendirdiğiniz revanini üzerine döküp yayın. Üzerine öteki revaniyi kapatın. Kalan muhallebiyi üzerine yayıp bol Türk kahvesi serpiştirin. Servis yapın. Sade haliyle sunulan bayağı revani tarifine buradan erişebilirsiniz.

Günümüzde İtalyan mutfağının bulguyu olarak öğrenilen tiramisu ile eşlikler taşıyan limonlu ve muhallebili revani gerçeğinde daha önceki bir Ege tatlısıdır…,

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın