Revani için
Limonata için
Muhallebi için
Üzeri için
Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Ayçiçeği yağı, yoğurt ve öteki malzemeleri ilave ederek hepsini çırpıp yağladığınız kare fırın tepsisine aktarın.
175 derece fırında pişirin. Soğuyunca enlemesine ikiye kesin. Revaniyi nemlendirmek için, limon suyu, şeker ve suyu karıştırın. Her iki revaniyi de limonata ile nemlendirin.
Muhallebi malzemelerini bir tencerede aralıksız karıştırarak pişirip ılınmaya vazgeçin. Yarısını nemlendirdiğiniz revanini üzerine döküp yayın. Üzerine öteki revaniyi kapatın. Kalan muhallebiyi üzerine yayıp bol Türk kahvesi serpiştirin. Servis yapın. Sade haliyle sunulan bayağı revani tarifine buradan erişebilirsiniz.
Günümüzde İtalyan mutfağının bulguyu olarak öğrenilen tiramisu ile eşlikler taşıyan limonlu ve muhallebili revani gerçeğinde daha önceki bir Ege tatlısıdır…,