Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,79
  • ALTIN
    %-2,88
  • BIST
    %1,15
Muhallebili Portakallı Islak Kurabiye

Muhallebili Portakallı Islak Kurabiye

Muhallebili Portakallı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram kutu yağ veya tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 1 portakal rendesi
  • Yarım portakalın suyu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • 3,5 – 4 su kadehi un Un ölçüyü markaya göre değişebilir hakimiyetli ilave ediniz
  • 2,5 su kadehi şeker
  • 3,5 su kadehi su
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • Birkaç damla limon suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 5 su kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu krem şanti Krem şanti yoksa 1 kutu krema

Muhallebili Portakallı Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Tam malzemeleri karıştırıp kaynamaya vazgeçelim ve kaynadıktan sonra 10 dakika da kısık ateşte kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya vazgeçelim. şerbet soğuk olacak kurabiye sıcak.
  2. Daha sonra muhallebisi için un, nişasta, şeker ve sütü bir tencereye alalım ve kesintisiz karıştırarak topaklanma olmadan kıvamlı hale gelene kadar pişirelim.
  3. Kıvam alan muhallebinin altını kapatıp vanilyayı ilave edelim ve ilk sıcaklığı gittikten sonra krem şantiyi ilave edip karıştıralım.
  4. Muhallebiyi de soğumaya vazgeçelim. arada karıştıralım ki topaklanma olmasın.
  5. Kurabiyesi için; margarin yada tereyağı oda sıcaklığında yumuşamış olmalı. eritme olmayacak
  6. Katı malzemeler hariç hepsi karıştırılır ve ardından un, kabartma tozu, vanilya ve kakao yu ilave edip yoğuralım. Unu hakimiyetli ilave edelim çok katı da olmasın çok cıvık da kurabiye kıvamı olacak.
  7. Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  8. Evvelden ısıtılmış 190-200 derecede alt üst ayarda 20-25 dk fırında pişmeye vazgeçelim. vakit fırınınıza ve özelliğine göre değişebilir hakimiyetli pişirelim.
  9. Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçince üzerine şerbeti dökelim. Kurabiyeleri alt üst edebilirsiniz şerbetini iyi sürüklemesi için.
  10. Tepsinin dibinde şerbet kaldıysa şerbetini sürükleyen kurabiyeleri başka bir borcama alalım ve üzerine soğumuş olan muhallebiyi kaşıkla kurabiyelerin üzerine paylaştıralım.
  11. İstediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın