Malzemeler
Muhallebi için
Şerbet için
Üzeri için
Muhallebi için süt, vanilya, un ve şekeri tencereye alıp mikserle çırpın. Tahta kaşıkla kesintisiz karıştırarak orta ateşte pişirin. Muhallebi tenceresini ocaktan alıp tereyağını ilave edin. Tahta kaşıkla iyice çırpın. İnce hırpalanmış ceviz içini ilave edin. Muhallebi soğuyuncaya kadar ara ara karıştırın. Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Hazır baklavalık yufkaları 10 cm genişliğinde şeritler biçiminde kesin ve şeritlerden 4 tanesini aralarına tereyağı dolaştırarak üst üste yerleştirin. 1 yemek kaşığı muhallebiyi bu yufkaların ucuna yerleştirip muska biçiminde sarın. Yufkalar bitinceye kadar operasyonu yineleyin. Muskaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tatlıların üzerine fırçayla tereyağı sürün. Fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Ilık şerbeti tatlının üzerine dolaştırarak dökün. Şerbeti çekinceye kadar bekletin. Dondurma ile servis yapın.