Öncelikle mozaik için süt, krema, şeker, tereyağı uygun bir sos tenceresine koyulur ve kenarlardan fokurdayıp şeker ve tereyağı eriyince altı kapatılır ve içine çikolata eklenir eriyince kakao da eklenerek iyice el çırpıcı ile çırpılır.
Kenarda ikiye üçe böldüğümüz bisküvilerin üzerine sosu gezdirelim ve ezmeden karıştıralım.
Kare bir borcama bu karışımı dökelim ve her yerine eşit bir şekilde yayalım en son bardakla hafif sıkıştıralım üzerine düzleyelim.
Muhallebi için de piştikten sonra eklenecekler hariç diğer malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Kenara alıp vanilya ve tereyağı ekleyelim ara da bir karıştıralım.
Oda sıcaklığına gelince önce toz kremşantiyi ekleyip çırpalım.
Daha sonra soğuk sütü ekleyip iyice çırpalım ve mozaiğin üzerine gezdirelim.
Çikolata sos için kremayı kaynama noktasına kadar ısıtalım ama kaynamaması çok önemli kenarlardan hafif fokurdamaya başlayınca serçe parmağımızla kontrol edelim aşırı sıcak olması çikolatanın kesilmesini sağlar sadece çikolatayı eritecek kadar sıcak olmalı.
Çikolatayı ekleyip karıştıralım soğuyan muhallebinin üzerine gezdirelim.
4-5 saat buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun 😋.