Muhallebi için; süt, un, yumurta sarısı, darı nişastası ve toz şekeri bir tencereye alın ve devamlı karıştırarak koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Milföy hamurlarının her birini dört ufak kare elde edecek biçimde kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Pişirdiğiniz milföy karelerinin 20 adedinin üzerine bir kaşık dayanağıyla hazırladığınız muhallebiden koyun ve üzerini başka bir milföyle kapatın.
Tüm milföyleri aynı biçimde hazırlayıp servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri ve ince çekilmiş Antep fıstığı serperek süsleyebilirsiniz.
Özellikle yaz günlerinde tatlınızı, muhallebili milföyün yanına çok yakışan armut kompostosu ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Muhallebili Milföyün Püf Noktaları Nelerdir?
Tencerene muhallebiyi pişirirken topaklanma olmamasına dikkat edin. Şayet topaklanma olduysa mikser ile karıştırarak bölmelerini sağlayabilirsiniz.
Ocaktan almaya yakın muhallebinin içine tereyağı ilave ederek lezzetini arttırabilirsiniz.
Pişirmeye başlamadan evvel bir ölçü süt ve nişastayı kenarda bekletin. Kalan karışım pişmeye başladığında ayırdığınız nişastalı sütü muhallebinin içine ilave edin.
Muhallebinin kıvamını yoğunlaştırmak için pişmesine yakın bir adet yumurta sarısı ekleyebilirsiniz.
Muhallebinin kıvamı suluysa içine bir ölçü nişasta ve süt ilave edin. Koyu bir kıvam elde ettiyseniz yalnızca süt ilave ederek açabilirsiniz.
Fırına attığınız milföy hamurunu sık sık hakimiyet edin, çıtır çıtır olduğundan soğumaya bırakabilirsiniz.
1 Porsiyon Muhallebili Milföy Kaç Kaloridir?
150 gramlık bir porsiyon muhallebili milföy, takribî 400 kaloridir. Konutta basitçe hazırlayabileceğiniz bu tarif, yoğun aromalarla birleştirilerek sunulabilir. Kilo hakimiyetinde olanların miktarlı bir biçimde harcaması önerilir.