Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,19
  • BIST
    %1,15
Muhallebili Milföy Tatlısı

Muhallebili Milföy Tatlısı

Muhallebili Milföy Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 10 kare milföy

Muhallebisi için

  • 3 su kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı darı nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1.5 çay kadehi toz şeker

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • İnce çekilmiş Antep fıstığı

Muhallebili Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için; süt, un, yumurta sarısı, darı nişastası ve toz şekeri bir tencereye alın ve devamlı karıştırarak koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Milföy hamurlarının her birini dört ufak kare elde edecek biçimde kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Pişirdiğiniz milföy karelerinin 20 adedinin üzerine bir kaşık dayanağıyla hazırladığınız muhallebiden koyun ve üzerini başka bir milföyle kapatın.
  • Tüm milföyleri aynı biçimde hazırlayıp servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri ve ince çekilmiş Antep fıstığı serperek süsleyebilirsiniz.
  • Özellikle yaz günlerinde tatlınızı, muhallebili milföyün yanına çok yakışan armut kompostosu ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Muhallebili Milföyün Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tencerene muhallebiyi pişirirken topaklanma olmamasına dikkat edin. Şayet topaklanma olduysa mikser ile karıştırarak bölmelerini sağlayabilirsiniz.
  • Ocaktan almaya yakın muhallebinin içine tereyağı ilave ederek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Pişirmeye başlamadan evvel bir ölçü süt ve nişastayı kenarda bekletin. Kalan karışım pişmeye başladığında ayırdığınız nişastalı sütü muhallebinin içine ilave edin.
  • Muhallebinin kıvamını yoğunlaştırmak için pişmesine yakın bir adet yumurta sarısı ekleyebilirsiniz.
  • Muhallebinin kıvamı suluysa içine bir ölçü nişasta ve süt ilave edin. Koyu bir kıvam elde ettiyseniz yalnızca süt ilave ederek açabilirsiniz.
  • Fırına attığınız milföy hamurunu sık sık hakimiyet edin, çıtır çıtır olduğundan soğumaya bırakabilirsiniz.

1 Porsiyon Muhallebili Milföy Kaç Kaloridir?

  • 150 gramlık bir porsiyon muhallebili milföy, takribî 400 kaloridir. Konutta basitçe hazırlayabileceğiniz bu tarif, yoğun aromalarla birleştirilerek sunulabilir. Kilo hakimiyetinde olanların miktarlı bir biçimde harcaması önerilir. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın