Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %-0,05
  • BIST
    %-0,25
Muhallebili Kuş Yuvası

Muhallebili Kuş Yuvası

Muhallebili Kuş Yuvası Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g tereyağı
  • 250 g tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Muhallebisi için:

  • 5 su kadehi süt
  • 2 çay kadehi toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı darı nişastası
  • 1 kutu krem şanti
  • 100 g labne
  • 1 vanilya

Üzeri için:

  • File Antep fıstığı

Muhallebili Kuş Yuvası Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritin. Derin bir kabın içerisine kadayıfları, yağı ve şekeri ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı, varsa muffin kalıplarına, sufle kaplarına veya ısıya dayanıklı tabakların içine koyun. Parmağınızla iyice bastırarak çukur açın ve kalıbın biçimini almasını sağlayın.
  • Hazırladığınız kadayıf dolu kalıplarınızı, evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında, pembeleşene kadar pişirin.
  • Muhallebi için derin bir tencereye süt, nişasta, un ve toz şekeri ilave ederek, tel mikserle devamlı karıştırarak, muhallebi kıvamını almasını sağlayın.
  • Muhallebi olduktan sonra ocağın altını söndürüp, toz krem şanti ve 1 kutu vanilyayı ilave ederek mikser dayanağıyla çırpın. Ardından labneyi ilave edip, yine çırpmaya devam edin.
  • Ilınan muhallebiyi sıkma torbasına doldurup, buzdolabına alarak takribî 1 saat soğumasını bekleyin. Fırından çıkan kızarmış kadayıfların da soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra kalıplarından usulca çıkarın.
  • Kadayıf kaseleriniz ve muhallebiniz iyice soğuduktan sonra, muhallebi dolu sıkma poşeti ile kadayıfların içini doldurun. Üzerlerini file Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın