Tereyağını eritin. Derin bir kabın içerisine kadayıfları, yağı ve şekeri ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı, varsa muffin kalıplarına, sufle kaplarına veya ısıya dayanıklı tabakların içine koyun. Parmağınızla iyice bastırarak çukur açın ve kalıbın biçimini almasını sağlayın.
Hazırladığınız kadayıf dolu kalıplarınızı, evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında, pembeleşene kadar pişirin.
Muhallebi için derin bir tencereye süt, nişasta, un ve toz şekeri ilave ederek, tel mikserle devamlı karıştırarak, muhallebi kıvamını almasını sağlayın.
Muhallebi olduktan sonra ocağın altını söndürüp, toz krem şanti ve 1 kutu vanilyayı ilave ederek mikser dayanağıyla çırpın. Ardından labneyi ilave edip, yine çırpmaya devam edin.
Ilınan muhallebiyi sıkma torbasına doldurup, buzdolabına alarak takribî 1 saat soğumasını bekleyin. Fırından çıkan kızarmış kadayıfların da soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra kalıplarından usulca çıkarın.
Kadayıf kaseleriniz ve muhallebiniz iyice soğuduktan sonra, muhallebi dolu sıkma poşeti ile kadayıfların içini doldurun. Üzerlerini file Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.