Bugün sizlere dayanılmaz lezzeti ile karşı koyamayacağınızı düşündüğüm bir kurabiye tarifi olan Muhallebili Kurabiye Tarifini paylaşmaya karar verdim. Özellikle kurabiyemizin içinde kullandığımız muhallebi doğru her ısırıkta muhallebi ve kurabiyenin dayanılmaz birleşimine tanık olacaksınız.
Evet bayanlar , Muhallebili Kurabiye ile alışılmış kurabiye tariflerini rafa kaldırın ve tanım defterinizin en fazla kullanılan tarifler bölümüne bu tarifi dahil edin derim. Yapımı aşamalarını sizler için ayrıntılı bir şekilde yazdığım tarifimizi rahatlıkla uygulayabilir ve sevdiklerinize bu harikulade lezzeti ikram edebilirsiniz. Basit gelsin bayanlar….
125 gram margarin/tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı yoğurt
yarım paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 akarsu bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
Muhallebi için:
1 buçuk su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı portakal kabuğu
1 buçuk çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
Kurabiye Tarifi:
İlk önce muhallebiyi hazırlayalım. Hazırlık olarak sütün içerisine bütün malzemeleri alıp karıştıralım ve muhallebiyi pişirelim. Mikserle çırptıktan daha sonra soğutalım. Yaklaşık 10 dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra katılaşır.
Acilen bir karıştırma kabının içine unu aldıktan sonra, unun ortasına sıvıları, kenarına ise kakao, kabartma tozu ve tozşeker ile vanilyayı dökün. Öncelikle orta kısmı sonra da kenarları karıştırarak kurabiye hamurunu hazırlayın. Hazırladığımız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartalım ve elimizle açalım ve ortasına da bir tatlı kaşığı muhallebi döküp kapatalım. 160 santigrat derecelik fırında fazla kurutmadan pişirelim. Üstüne de pudraşekeri eleyelim.