Malzemeler
Yapılışı
Bir tencereye sütü, kakaoyu, toz şekeri ve unu koyup pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Sonra ocaktan alıp içine vanilyayı ilave edip mikserle beş dakika çırpalım.
Büyük boy fırın tepsisinin tabanına eşit şekilde bolca hindistan cevizi serpelim.
Muhallebiyi yavaş yavaş üzerine döküp eşit şekilde yayalım.
Daha sonra soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Krem şanti ile sütü koyulaşana kadar çırpalım.
Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi döküp spatula ile eşit şekilde yayalım.
Rahat sarabilmek için tekrar buzdolabına kaldırıp bir süre bekletelim.
İyice soğuyan muhallebiyi ortadan ikiye kestikten sonra dört parmak kalınlığında enine keselim.
Spatula yardımıyla ucundan katlayarak rulo şeklinde sarıp servis tabağına alalım.
Padişah Sarmamızın üzerini benmari usulü eritilmiş çikolatayla süsleyelim.
İsterseniz aralarına muz dilimleri ya da fındık koyabilirsiniz. Afiyet olsun.