Kemalpaşa tatlısının arttaki pişirme ölçüsüne göre şeker ve su
Muhallebisi için:
5 su kadehi süt
1/2 çay kadehi şeker
3 çorba kaşığı darı nişastası
2 çorba kaşığı un
1 kutu vanilya
Muhallebili Kemalpaşa Nasıl Yapılır?
Kemalpaşa tatlısını, arttaki pişirme ölçüsüne göre pişirin. Piştikten sonra spatula ile süzerek şerbetten çıkarın.
Kreması için süt, nişasta, un ve şekeri derin bir tencerede karıştırıp ocağa alın, devamlı karıştırarak pişirin. Krema kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave edip iyice karıştırın ve kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Şerbetini sürükleyen tatlıyı 30 cm çapında kek veya tart kalıbına dizin. Üzerine sıcak muhallebiyi dökün ve buzdolabında 4-10 saat dinlendirin.
Dinlenen tatlı, şerbetini salacaktır. Bu sebeple dikkatlice fazla suyunu dökün. Kemalpaşa tatlısını servis tabağına ters çevirerek çıkarın ve dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz üzerini badem, ceviz, fındık, Hindistan cevizi veya fıstık ile süsleyebilirsiniz.