Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,21
  • ALTIN
    %0,68
  • BIST
    %3,72
Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 koli Kemal Paşa tatlısı

Şerbeti için

  • 1 kilogram toz şeker
  • 1 litre su

Muhallebisi için

  • 5 su kadehi süt
  • Yarım çay kadehi toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 koli vanilya

Üzeri için

  • File Antep fıstığı
  • Çilek

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti için, su ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynayan şerbete tatlıları ilave edip 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Muhallebisi için süt, toz şeker ve nişastayı bir sos tenceresine alın. Kesintisiz karıştırarak kaynatın. Muhallebi katılaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Şerbetini sürükleyen Kemal Paşa tatlılarını bir kalıba dizin. Üzerlerine sıcak muhallebiyi dökün ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Üzerini file Antep fıstığı ve çilekle süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Lezzetine doyamayacağınız kemalpaşa tatlısı ve normal muhallebi tarifini anekdotlarınız arasına ilave etmeyi unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın