Malzemeler
Şerbeti için
Muhallebisi için
Üzeri için
Şerbeti için, su ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynayan şerbete tatlıları ilave edip 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Muhallebisi için süt, toz şeker ve nişastayı bir sos tenceresine alın. Kesintisiz karıştırarak kaynatın. Muhallebi katılaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Şerbetini sürükleyen Kemal Paşa tatlılarını bir kalıba dizin. Üzerlerine sıcak muhallebiyi dökün ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Üzerini file Antep fıstığı ve çilekle süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
Lezzetine doyamayacağınız kemalpaşa tatlısı ve normal muhallebi tarifini anekdotlarınız arasına ilave etmeyi unutmayın.