Tel kadayıfların daha lezzetli olması ve kuruması için bir kaç saat evvelden bir kaba koyarak bekletin.
Kurutulan kadayıfları şeker ve tereyağı ile beraber tencereye alın. Karışımı orta ateşte, rengi hafif koyulaşana kadar devamlı karıştırın. Ardından cevizleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
Başka bir tencereye ise süt, şeker, un ve vanilyayı ilave edin. Koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirin. Damla sakızlarını da karışıma ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın.
Kıvamı yakalamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Üzerine toz krem şantiyi ilave edip, 5 dakika süresince mikserle çırpın.
Kavrulan kadayıfın yarısını bir kalıbın içerisine bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve bir kaşık desteğiyle her yere yayın. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine dökerek buzdolabında bekletin.
Yeterince soğuyan muhallebili kadayıfın üzerine antep fıstığı, fındık ve seçim ettiğiniz malzemeleri ilave ederek servis edebilirsiniz.
Muhallebili kadayıfı daha çağdaş bir biçimde sunmak istiyorsanız, servis kaplarını çikolata sosu ile renklendirebilirsiniz.
Kolay Muhallebili Kadayıf Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?
Kadayıfların kurutulması ve kavrulması lezzetini ehemmiyetli miktarda tesirler. Bu sebeple kavururken fazla pişirmemeye dikkat edin.
Muhallebi kıvamını yakalatmak için, karıştırma harekâtını ilgisizlik etmeyin. Topaklanmalar olursa yavaş bir biçimde karıştırarak ufalamalarını sağlayabilirsiniz.
Muhallebi piştikten sonra içerisine bir ölçü tereyağı ilave ederek lezzetini çoğaldırabilirsiniz.
Muhallebi fazla akışkan olduysa içerisine yarım çay kadehi süt ve nişasta ilave edebilirsiniz. Nişastayı ilave ettikten sonra bir vakit dibe çökmesini bekleyin, sonrasında karıştırmaya devam edebilirsiniz.
Muhallebinin kıvamı koyu olduysa tekerrürden ocağa alıp karıştırmaya başlayın. Ardından süt ilave edip karıştırarak doğru kıvama ulaşabilirsiniz.
Bütün püf noktalarına dikkat ederek tarifi hazırladınız, ama yeniden de topaklanma oluştuysa muhallebiyi mikserden geçirebilirsiniz.
1 Porsiyon Muhallebili Kadayıf Kaç Kalori?
100 gramlık bir porsiyon muhallebili kadayıf, takribî 200 kaloridir. Sade muhallebinin bir porsiyonu vasati 130, tel kadayıf ise 270 kaloridir.
Dilerseniz şekeri eksiltilen ve kadayıf kullanmadan hazırlanan düşük kalorili sakızlı muhallebi tarifini de sınayabilirsiniz.