Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %-0,07
  • BIST
    %1,94
Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr tel kadayıf
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su kadehi ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 2 parça damla sakızı
  • 1 koli vanilya
  • 3/4 su kadehi un
  • 1 koli toz krem şanti

Üzeri için

  • Toz antep fıstığı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tel kadayıfların daha lezzetli olması ve kuruması için bir kaç saat evvelden bir kaba koyarak bekletin.
  • Kurutulan kadayıfları şeker ve tereyağı ile beraber tencereye alın. Karışımı orta ateşte, rengi hafif koyulaşana kadar devamlı karıştırın. Ardından cevizleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Başka bir tencereye ise süt, şeker, un ve vanilyayı ilave edin. Koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirin. Damla sakızlarını da karışıma ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. 
  • Kıvamı yakalamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Üzerine toz krem şantiyi ilave edip, 5 dakika süresince mikserle çırpın.
  • Kavrulan kadayıfın yarısını bir kalıbın içerisine bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve bir kaşık desteğiyle her yere yayın. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine dökerek buzdolabında bekletin.
  • Yeterince soğuyan muhallebili kadayıfın üzerine antep fıstığı, fındık ve seçim ettiğiniz malzemeleri ilave ederek servis edebilirsiniz.
  • Muhallebili kadayıfı daha çağdaş bir biçimde sunmak istiyorsanız, servis kaplarını çikolata sosu ile renklendirebilirsiniz.

Kolay Muhallebili Kadayıf Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kadayıfların kurutulması ve kavrulması lezzetini ehemmiyetli miktarda tesirler. Bu sebeple kavururken fazla pişirmemeye dikkat edin.
  • Muhallebi kıvamını yakalatmak için, karıştırma harekâtını ilgisizlik etmeyin. Topaklanmalar olursa yavaş bir biçimde karıştırarak ufalamalarını sağlayabilirsiniz.
  • Muhallebi piştikten sonra içerisine bir ölçü tereyağı ilave ederek lezzetini çoğaldırabilirsiniz. 
  • Muhallebi fazla akışkan olduysa içerisine yarım çay kadehi süt ve nişasta ilave edebilirsiniz. Nişastayı ilave ettikten sonra bir vakit dibe çökmesini bekleyin, sonrasında karıştırmaya devam edebilirsiniz. 
  • Muhallebinin kıvamı koyu olduysa tekerrürden ocağa alıp karıştırmaya başlayın. Ardından süt ilave edip karıştırarak doğru kıvama ulaşabilirsiniz.
  • Bütün püf noktalarına dikkat ederek tarifi hazırladınız, ama yeniden de topaklanma oluştuysa muhallebiyi mikserden geçirebilirsiniz.

1 Porsiyon Muhallebili Kadayıf Kaç Kalori?

  • 100 gramlık bir porsiyon muhallebili kadayıf, takribî 200 kaloridir. Sade muhallebinin bir porsiyonu vasati 130, tel kadayıf ise 270 kaloridir. 
  • Dilerseniz şekeri eksiltilen ve kadayıf kullanmadan hazırlanan düşük kalorili sakızlı muhallebi tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın