Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,67
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %1,67
Muhallebili Kadayıf Tarifi

Muhallebili Kadayıf Tarifi

Malzemeler

  • 300 gr kavrulmuş kadayıf,
  • Yarım çay bardağı toz şeker,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (25 gram).

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 su bardağı un,
  • 100 gr tereyağı veya margarin,
  • 1 paket vanilya (5 gr).

Üzeri İçin

  • Çekilmiş fındık ya da ceviz,
  • Yarım paket eritilmiş çikolata

Yapılışı

Teflon tencereye tereyağını koyup eritelim.

Üzerine ufaladığımız kadayıfları ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak tekrar kavuralım.

Sonra toz şekeri ilave edip biraz daha kavuralım.

Kavurduğumuz kadayıfları ara ara karıştırıp soğutalım.

Muhallebisi için; tencereye sütü, toz şekeri ve unu koyup iyice çırpalım.

Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.

Kıvam alınca içine vanilyayı ve tereyağını ilave edip ılımaya bırakalım.

Ilıyan muhallebiyi mikser ile 15 dakika çırpalım.

İsteğe göre kupların ağız kısmını önce eritilmiş çikolataya sonrada fındığa bulayalım.

Kupların tabanına bir miktar kadayıf koyalım.

Kadayıfın üzerine fındık ya da ceviz içi serpelim.

Daha sonra büyük bir kepçe muhallebiden dökelim.

Muhallebinin üzerine tekrar kadayıf dökelim.

Kadayıfın üzerine bir miktar eritilmiş çikolata dökelim.

Kupta Muhallebili Kadayıfımızı buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın