Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,34
  • EURO
    %0,15
  • ALTIN
    %0,31
  • BIST
    %-0,84
Muhallebili Islak Kek

Muhallebili Islak Kek

Muhallebili Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 1,5 su kadehi süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 koli kabartma tozu
  • 3 su kadehi un
  • Ayırdığımız 1 su kadehi karışım Daha ıslak ve kakaolu bir kek istiyorsanız, 1 su kadehi süt ve 2 kaşık kakao ilave edebilirsiniz ben öyle yaptım
  • 5 su kadehi süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı darı nişastası
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 koli vanilya
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Muhallebili Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek için, yumurta şeker çırpılır, süt, yağ, kakao iyice karıştırılır, bir su kadehi kadarı sos için parçalar.
  2. Kalan malzemeye un ve kabartma tozu ilave edilerek iyice çırpılır, yağlanmış 26 cm lik bir bocama aktarılır.
  3. 180 derecede 35 dakika kadar fırında pişirilir.
  4. Sos için ayırdığımız karışım, minik bir tencerede fokurdadıktan 2 dakika sonra ocaktan alınır.
  5. Oda ısısında ilk sıcağı çıkan kekin üzerine ılık sos kuru bir yer kalmayacak biçimde dökülür.
  6. Kek sosuna sürüklerken, muhallebi malzemeleri, vanilya hariç, karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  7. Ocağın altını kapatıp vanilya da ilave edilerek karıştırılır, sosunu sürüklemiş kekin üzerine muhallebi dağılır.
  8. Hindistan cevizi veya cevizle de süsleyebilirsiniz, ılıyınca buzdolabına, 1, 2 saat bekletilirse daha hoş olur.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın