Şeker ile beraber, kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Bisküvileri ufak parçalara dağılın.
Pişen havuçlar azıcık ılıyınca, içerisine bisküvi parçalarını ve ceviz ilave etmek isterseniz, cevizi ilave edip karıştırın.
Borcamı hafif nemlendirip, tabanına Hindistan cevizi serpin ve havuçlu karışımı borcama yayın.
Muhallebi malzemelerini, bir tencerede karıştırarak pişirin ve pütürlük olursa, mikserle 5 dk. çırpın.
Borcama yaydığınız havuçlu karışımın üzerine, muhallebiyi yayın.
Ilındığında, üzerini Hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyip, buzdolabında soğumaya vazgeçin.
Muhallebili havuç tatlısı, soğuduktan sonra servise hazır.
Havuçları kavururken suyunu tamamen sürüklemeden alırsanız, bisküviler daha iyi yumuşak olacaktır.
Hazırladığımız havuçlu bisküvili harcı, borcamı nemlendirip Hindistan cevizi serperek daha rahat yayabiliriz.
Muhallebisini hazırlarken, nişastasını bütün oranında kullanmalı, verilen tarife sadık kalmalısınız. Yoksa koyu ve sert muhallebi hazırlayabilirsiniz.
Muhallebiyi yüksek ateşte pişirmemeliyiz. Muhallebinin kenarları meblağ ve yanık tadında olur.
Hazırladığımız krema, çorba kıvamında kaynayana kadar kısık ateşte, devamlı ve hakimiyetli karıştırarak pişirilmelidir.
Havuçlu karışıma isteğe göre fındık, ceviz ilave edebilirsiniz.
Muhallebinin içerisine, hevesinize göre 1 kutu krem şanti ilave edebilirsiniz.
Muhallebi hazırlamak istemezseniz, borcamınızın ebadına göre sade puding hazırlayabilirsiniz.
Pasta lezzetinde, çok pratik bir biçimde hazırlanan bu tatlıyı, isteğe göre üzerine krem şanti ya da file badem, fındık, Antep fıstık ve kırılmış ceviz ile de süsleyebilirsiniz.
Takribî 1 porsiyon 128 kcal’dir. Hem muhallebili hem de havuçlu şeker kapsadığı için çok sık ve fazla harcanmamalıdır. Şeker hastası olanların ise kesilikle harcamaması gereken bir tatlıdır.