Malzemeler
Tabanı İçin
Muhallebisi İçin
Üzeri İçin
Yapılışı
Tabanı için; havucu soyup rendeleyelim.
Tavaya alıp üzerine 1 su bardağı şeker ilave edelim.
Orta ateşte 15-20 dakika kavurup soğumaya bırakalım.
Bisküvileri ufak ufak parçalayalım.
Cevizi iri olacak şekilde rondoda çekelim.
Soğuyan havucu, bisküvileri,cevizi ve tarçını bir kapta harmanlayalım.
Sonra borcama döküp eşit miktarda yayalım.
Muhallebisi için; krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alalım.
Orta ateşte karıştırarak göz göz olup kaynayıncaya kadar pişirelim.
İlk sıcaklığı gidince toz halinde krem şantiyi ilave edip mikserle çırpalım.
Havuçlu karışımın üzerine muhallebiyi döküp eşit şekilde yayalım.
Muhallebinin üzerine eşit şekilde hindistan cevizi serpelim.
Muhallebili Havuç Tatlımızı buzdolabında en az 4-6 saat bekletip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.