Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Muhallebili Havuç Tatlısı

Muhallebili Havuç Tatlısı

Malzemeler

Tabanı İçin

  • 4 adet orta boy havuç,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket petibör bisküvi (175 gr),
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın.

Muhallebisi İçin

  • 4 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 5 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 paket vanilya (5 gr),
  • 1 paket krem şanti ( toz halinde kullanılacak).

Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi.

Yapılışı

Tabanı için; havucu soyup rendeleyelim.

Tavaya alıp üzerine 1 su bardağı şeker ilave edelim.

Orta ateşte 15-20 dakika kavurup soğumaya bırakalım.

Bisküvileri ufak ufak parçalayalım.

Cevizi iri olacak şekilde rondoda çekelim.

Soğuyan havucu, bisküvileri,cevizi ve tarçını bir kapta harmanlayalım.

Sonra borcama döküp eşit miktarda yayalım.

Muhallebisi için; krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alalım.

Orta ateşte karıştırarak göz göz olup kaynayıncaya kadar pişirelim.

İlk sıcaklığı gidince toz halinde krem şantiyi ilave edip mikserle çırpalım.

Havuçlu karışımın üzerine muhallebiyi döküp eşit şekilde yayalım.

Muhallebinin üzerine eşit şekilde hindistan cevizi serpelim.

Muhallebili Havuç Tatlımızı buzdolabında en az 4-6 saat bekletip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın