Şeker ve 3.5 kadeh sütü tencereye alıp ısıtın. Genişçe bir tepsiye 1-2 kepçe kadar dökün. Güllaç yapraklarından birini daldırıp nemlendirin.
Yaprağı itinayla alıp minik bir kâsenin içine kenarları dışa sarkacak biçimde buruşturarak yayın. Öteki güllaçları aynı biçimde hazırlayın.
Sakızlı pudingi kalan sütle koli üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya vazgeçin. Karıştırıp soğutun.
Pudingi kâselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın. 4 kiraz şekerini süsleme için ayırıp kalanları doğrayın.
Güllaçları servis tabağına ters çevirip alın. 4 güllacın üzerini doğranmış kiraz şekerlemesiyle kaplayın.
Öteki güllaçları üzerine ilave edin. Meyveleri atayıp dilimleyin ve güllaçların çevresini süsleyin. Üzerlerini ayırdığınız kiraz şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.