Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %-0,25
Muhallebili Güllaç

Muhallebili Güllaç

Muhallebili Güllaç Tarifi İçin malzemeler

  • 8-9 güllaç yaprağı
  • 6 su kadehi süt
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 1 koli hazır sakızlı puding
  • 2 kivi
  • 2 muz
  • 1 kahve fincanı kiraz şekeri

Muhallebili Güllaç Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve 3.5 kadeh sütü tencereye alıp ısıtın. Genişçe bir tepsiye 1-2 kepçe kadar dökün. Güllaç yapraklarından birini daldırıp nemlendirin.
  • Yaprağı itinayla alıp minik bir kâsenin içine kenarları dışa sarkacak biçimde buruşturarak yayın. Öteki güllaçları aynı biçimde hazırlayın. 
  • Sakızlı pudingi kalan sütle koli üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya vazgeçin. Karıştırıp soğutun.
  • Pudingi kâselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın. 4 kiraz şekerini süsleme için ayırıp kalanları doğrayın.
  • Güllaçları servis tabağına ters çevirip alın. 4 güllacın üzerini doğranmış kiraz şekerlemesiyle kaplayın.
  • Öteki güllaçları üzerine ilave edin. Meyveleri atayıp dilimleyin ve güllaçların çevresini süsleyin. Üzerlerini ayırdığınız kiraz şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın