Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,10
  • EURO
    %0,63
  • ALTIN
    %-1,25
  • BIST
    %1,16
Muhallebili Elma Tatlısı

Muhallebili Elma Tatlısı

Muhallebili Elma Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 sarı elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 8 kare bisküvi

Krema için

  • 750 ml süt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İç malzeme için

  • Dövülmüş ceviz
  • Kuru üzüm
  • Tarçın

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

Muhallebili Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Elmaların kabuklarını ceddip ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Geniş bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek biçimde yerleştirin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Elmaların yarısına gelecek kadar su ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağı hariç krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Yağı ilave edip karıştırarak eritin. İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaların çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak biçimde geniş kenarlı bir kaba dizin. Üzerlerine kremayı yayın. En üste bol hindistan cevizi serpin. Buzdolabında 1 saat bekletin. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın