Malzemeler
Şerbeti için
Muhallebisi için
Üzeri için
Süt, un ve şeker sentezinin en hoş lezzeti muhallebi ile yapacağınız tatlılarla sofralarınıza tat katın. Şekeri tencereye alıp aralıksız karıştırarak kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Soğuk suyu ilave edin. Tahta bir kaşıkla katılaşan şekeri eritip ocağın altını kapatın. Soğumaya vazgeçin.
Peksimetleri yüksek kenarlı kare bir servis tabağına dizin. Üzerine hazırladığınız şerbeti döküp, birer kat daha ekmek yerleştirin. Tekerrür şerbeti döküp soğumaya vazgeçin.
Muhallebi için, süte un, pudra şeker ve nişastayı ilave edip aralıksız karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocağın altını kapatıp, 15 dakika mikserle çırpın. Ilınan muhallebiyi şerbetli ekmeklerin üzerine yayıp buzdolabına kaldırın. İyice donması için en az 2 saat buzdolabında bekletin.
Krem şanti kolilerini bir kadeh soğuk süt ile çırpın. Spatula dayanağı ile donan tatlının üzerine yayıp üzerini düzenleyin. En üste bol ölçüde hindistan cevizi serpin. Böğürtlen ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.