Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %-0,25
Muhallebili Baklava

Muhallebili Baklava

Muhallebili Baklava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kutu baklava yufkası
  • 1.5 su kadehi süt
  • 1 kutu vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 60 gr tereyağı

Şerbeti için

  • 2 su kadehi su
  • 2 su kadehi tozşeker
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Toz antep fıstığı

Muhallebili Baklava Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi gizeme tatlı tarifleri kısmından seçtiğiniz muhallebili baklava tatlısında. Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya vazgeçin.

Süt, şeker, yumurta, un, irmik ve vanilyayı bir tencereye alın. Orta ateşte kesintisiz karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya vazgeçin.

3 baklava yufkasını üst üste dizin ve 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Uç kısmına 1 yemek kaşığı muhallebi yerleştirip muska biçiminde sarın. Yufkalar bitinceye kadar harekâtı yineleyin.

Tereyağını eritin ve fırça ile üzerlerine sürün. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra üzerine şerbeti dökün. Soğuduktan sonra üzerine toz fıstık serpip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın