Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %-0,19
  • BIST
    %-1,10
Muhallebili Ağlayan Pasta

Muhallebili Ağlayan Pasta

Muhallebili Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 1 su kadehi süt
  • 1 koli vanilya
  • İsteğinize göre kakao
  • 2 koli kabartma tozu
  • 2,5 su kadehi un
  • 3 su kadehi süt
  • 1 yumurta
  • 1 su kadehi un
  • 1 çay kadehi 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 koli vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2,5 su kadehi süt
  • 1 koli çikolata sosu

Muhallebili Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kekin hazırlanışı için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpıyoruz. Üzerine akışkan yağ, süt, kakao ve vanilyayı ilave edip çırpıyoruz.  Daha sonra unu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. En son kabartma tozlarımızı ilave edip istediğimiz tepsimizi yağlayıp karışımımızı döküyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz Benim fırınım 200dk pişiriyor
  3. Muhallebinin hazırlanışı için sütümüzü uygun bir tencereye boşaltıyoruz. Yumurta, un, şekerimizi ilave edip koyulaşana kadar çırpıyoruz. Koyulaştıktan sonra vanilyayı ve margarini ilave ediyoruz. Harekât bu kadar.
  4. Kekimiz piştikten sonra üzerine çöp sis yada bıçak takviyesiyle ufak ufak delikler açıyoruz ve süt döküyoruz yumuşak olması için.
  5. Daha sonra muhallebimizi döküyoruz. Muhallebiniz azıcık soğuyup çatala vs dokunmadığı zaman çikolata sosunu dökebilirsiniz. Afiyet olsun. Yorumlarınızı ve resimlerinizi bekliyorum.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın