Kek hamuru için
Muhallebisi için
Üzeri için
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser takviyeyi ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Süt ve Ayçiçek yağını ilave ederek çırpmaya devam edin. Sırasıyla, kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip sıvı bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamuru yağladığınız dikdörtgen bir fırın kabına dökerek yayın. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip ılınması için kenara alın. Kek ılındıktan sonra büyük boy bir sıkma ucuyla oyarak kaşık dayanağıyla çıkardığınız kek parçalarını bir kaseye alın. Muhallebisi için, süt, yumurta sarısı, nişasta, un ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teli ile karıştırın. Aralıksız karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca içerisine vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp ılınmaya vazgeçin. Ilınan muhallebinin üzerine, toz krem şanti ilave ederek mikser dayanağıyla 2-3 dakika çırpın. İçini oyduğunuz kekin boşluklarını muhallebi ile doldurup tamamını muhallebiyle kaplayın. Ayrı bir kapta krem şanti ve sütü bir mikser dayanağıyla katılaşana kadar çırpın. Buzdolabına alarak bekletin. Krem şantiyi bir spatula dayanağıyla muhallebi dolgulu kekin üzerine kaplayın. Kenarda beklettiğiniz kek parçalarını ayrılarak üzerine serpin. Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.