Muhallebi Tarifi İçin malzemeler
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su kadehi toz şeker
- 5 su kadehi süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım çay kadehi un
- 1 koli vanilya isteğe göre
- Tarçın veya meyve dilimleri
Muhallebi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğuk süt, nişasta, vanilya, un ve şekeri tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ateşte kesintisiz karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya yakın üzerine tereyağını ilave edin. Üzeri boncuk boncuk olduğunda muhallebiyi kaselere paylaştırın.
- Üzerine tarçın serpip veya üzerinde meyve dilimleriyle servis edin.
- Dilerseniz lezzetini çoğaldırmak için üzerini çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Muhallebi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Muhallebi yaparken dikkat edilmesi gereken en ehemmiyetli nokta karıştırma operasyonudur. Pişirme esnasında tahta kaşık kullanılmalı ve aralıksız karıştırılmalıdır.
- Topaklanmalar alana kazançsa ters istikamette karıştırarak bölmesini sağlayabilirsiniz.
- Kıvamı akışkan olduysa nişasta ve süt ilave edin. Nişasta dibe çöktükten sonra karıştırma operasyonuna devam edebilirsiniz.
- Kıvamı koyu olduysa, ocağa alıp azar azar süt ilave ederek karıştırabilirsiniz.
- Tüm harekâtlar bittikten sonra malzemelerin karışması için mikserden geçirebilirsiniz.
1 Porsiyon Muhallebi Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan muhallebinin bir porsiyonu 120, bir kasesi ise takribî 220 kaloridir. Besin kıymetleri zengin olduğu için, ayda bir kere harcanması önerilir. Değişik tatlar sınamak için, muhallebili kadayıf tatlısına göz atabilirsiniz.