Malzemeler
280 gram toz şeker (4 kahve fincanı)
4 adet yumurta
220 gram (4 kahve fincanı) bayat ekmek unu (robottan geçirilmiş ve elenmiş)
1 portakal kabuğu rendesi, limonda olabilir.
1 paket kabartma tozu
hindistan cevizi
Muhallebi için
1 litre süt,
1 paket istediğiniz hazır muhallebi
Islatmak için
375 gram (1,5 su bardağı) su
80 gram (1 çay bardağı) şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Bayat ekmeklerinizi öncelikle fırında biraz kurutalım, daha sonra rondodan geçirip un haline getirelim. Daha sonra süzgeçten gecirip unumuzu elde edelim. Hazırladığımız unu karıştırma kabına alalım, üzerine kabartma tozu ve hindistan çevizi ekleyip güzelce çırpalım. Ayrı bir kapta şeker ve yumurtayı da çırpalım. Yumurta ve şeker karışımını un karışımımın içine ilave edelim son olarak limon veya portakal kabuğunu ilave edelim iyice karışmasını sağlayalım. Yağlanmış fırın kabına dökelim kalıp olarak orta boy borcam kullanınız. 180 ısıda yarım saat arasıra bakarak pişirelim.
Biz bu arada muhallebisini hazırlayalım, bunun için bir tencereye sütü alalım üzerine hazır muhallebiyi ilave edelim, karıştırarak pişirelim. Şerbeti için tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz karıştırıyoruz şeker eridikten sonra şerbet hazır. Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra iki eşit parçaya enine keselim, Alt kısmını bir tepsiye alalım üzerine şerbetinden dökelim daha sonra muhallebinin yarısını dökelim her yanına gelecek şekilde yayalım. Kekin diğer parçasını üzerine kapatalım. Üzerine şerbet dökelim her yeri ıslanınca kalan muhallebiyi dökelim her yerine yayalım ılınınca buz dolabında 1 gece bekletelim. Ertesi gün servis yapılacağı zaman, kalıp olarak bardak kullanarak keselim (su bardağı, ıslatıp yapın) . Üzerine bol antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi kullanın. Afiyet olsun.