Öncelikle yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Hafif, şekerin baskın olmasını istemediğiniz bir kek isterseniz yarım su kadehi şeker yeterli geliyor ama benim gibi şekerin tadının baskın olmasını istersenizse yarım kadehten iki üç parmak fazla şeker ilave edin.
Daha sonra perçeme ve vanıl ilave edip çırpıyoruz.
Sonra sırasıyla tüm malzemeleri ilave edip mikserle iyice karışana kadar çırpalım.
Karışımları müffin kalıplarına ilave edip üzerine susam serpiştirip fırına verelim. Banalde bu müffinlerin içine bal ilave ediliyor ama böyle sıhhatli olmadığı için ben içine ilave etmedim.
Evvelden ısıttığımız 170-176 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz bütün 30 dakika sonra hazır oluyor.
Onlar hazır olana kadar kenarda 1 tatlı kaşığı bala bu balı eritecek sıcaklıkta çok az su ilave edip sürüp hazırlıyoruz ve fırından çıkan sıcak müffinlerin üzerine bu surubu fırça dayanağıyla sürüyoruz. Not:bu kekin özelliği perçeme gül suyudur perçeme olmasa dahi gül suyu kesinlikle ilave edilmeli zira hoş bir tat veriyort. Ve un bazı markaralarda fakeettiği için bir kadeh nam uz kazançsa bir iki kaşık un ilave edebilirsiniz müffin harcımız cıvık değil katıya yakın bir kıvamda olacak. Sınayacaklara afiyet olsun.