Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %0,62
  • BIST
    %0,42
Mozzarella Peynirli-Kıymalı Makarna Pastası Tarifi

Mozzarella Peynirli-Kıymalı Makarna Pastası Tarifi

Merhaba kadınlar, banal makarna ve hamur işi  tariflerinden sizde benim gibi bunaldınız mı? Yoksa değişik sunumlar ile sofralarınızda farklı bir menümü hazırlamak istiyorsunuz. Yanıtınız, evet ise bugün sizlere yalnızca ana malzemesi makarna, kıyma ve mozzarella olan müthiş görünümü ile iştahınızı kalemtıraş bir makarna tarifi hazırladım. Üstelik,  Mozzarella Peynirli-Kıymalı Makarna tarifimizin  görünümü ise sanki bir pastayı anımsıyor.
Tarifimizin içinde bulunan et, makarnayı yalnızca bir garnitür olmaktan çıkarıyor, aynı zamanda et yemekleri kategorisine de girdiği için makarna tarifimizi bir ana yemek tercihi olarak kullanmamıza destekçi oluyor.  Son olarak kadınlar, üretim safhası ile basitçe uygulayabileceğinizden emin olduğum  Mozzarella Peynirli-Kıymalı Makarna Pastası Tarifi sizlerle..

Malzemeler:

1 çorba kaşığı zeytinyağ

Yarım kilo, dana kıyma

3 diş sarımsak

1/2 ince doğranmış soğan

1 koli uzun boru makarna rigatonis  Pul biber, tuz ve karabiber

Yarım kilo ceddilmiş domates mevsimi değilse 1 kutu ceddilmiş domates konservesi

Üzeri için:

2 su kadehi rende mozzerella peyniri

2 çorba  kaşığı, permesantaze peyniri

 

 

Mozzarella Peynirli-Kıymalı Makarna Pastası yapılışı:

Öncelikle büyük bir tencereye su dolduralım.

Ocağa alalım kaynadıktan sonra tuz ilave edelim birkaç saniye sonra makarnaları kaynayan suyun üzerine boşaltalım makarnalar diri kalacak biçimde haşlayalım.

Bir tavaya zeytinyağı alalım, hafif ısınınca ince doğradığımız soğanı ve kıymayı ilave edelim.

Kıyma suyunu salıp cekene kadar kavuralım.

Setelenmiş kıymanın üzerine ufak doğranmış domates mevsimi değilse tam ceddilmiş domatesi elinizle dağılarak koyalım.

Bir vakit karıştırarak domatesler 20 dakika  pişirmeye devam edelim.

İç harca son olarak tatlandırma için tuz, karabiber ve pul biberi ilave edelim birkaç saniye sonra ocaktan alalım.

Fırın ısısını 400 dereceye getirelim.

Haşlanan makarnaların suyunun süzülmesi için süzgece alalım, ılınmasını bekleyelim.

Kenarları yağlanmış kelepçe kalıbının tabanına kıymalı karcın yarısını dökelim kaşık desteği ile yayalım.

Üzerine makarnaları boylamasına dizelim bakınız 5. fotoğraf makarnaları sıkı bir biçimde dizmeleisiniz aksi takdirde kaymalar olabilir.

Dizme harekâtınız bittikten sonra, kalan kıymalı harcı  muntazam bir biçimde kaşık desteği ile yayarak koyalım.

Kıymalı harcın üzerine 2 kaşık mozzarella peynirini denk bir biçimde ilave edelim.

Mozzarella peynirinin üzerine 2 su kadehi rendelenmiş permesan peynirini denk bir biçimde yayarak ilave edelim.

Isınmış fırında takribî 30 dakika üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.

Sıcak servise sunun.

Afiyet olsun…