Geniş bir kabın içine bisküvileri küçük parçalara bölün ama fazla ufalamayın. Üzerine toz hindistan cevizlerini, kırık fındıkları, antep fıstıklarını ilave edin ve kuru karışımı elde etmiş olun (Kırık fındık ve antep fıstığı yoksa sadece yarım su bardağından biraz fazla ceviz içi de kullanabilirsiniz)
Süt, kakao, toz şeker ve balı ocakta toz şeker eriyene kadar kadar ısıtın. Isıttıktan sonra kenara alıp, önce bitter çikolatayı ekleyin, karıştırın.
Daha sonra tuzsuz tereyağını ilave edin, karıştırın. Ve sıvı karışımı elde etmiş olun.
Elde etmiş olduğunuz sıvı karışımı, öncesinde oluşturduğunuz kuru karışımın üzerine dökün. Alttan üste iyice karıştırdıktan sonra streç filmin üzerine alın.
Ben rulo bir şekil verdim. İsteğinize göre streç film ile bir kabın içerisine koyabilir ya da piramit şekli de verebilirsiniz.
2 saat buzlukta dondurun ve mozaik pastanız hazır. İsteğiniz kalınlıkta dilimleyin ve servis edin. Afiyet olsun.