Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Mozaik Pasta

Mozaik Pasta

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 paket sade petibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 75 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı toz hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı kırık fındık
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı antep fıstığı içi

Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kabın içine bisküvileri küçük parçalara bölün ama fazla ufalamayın. Üzerine toz hindistan cevizlerini, kırık fındıkları, antep fıstıklarını ilave edin ve kuru karışımı elde etmiş olun (Kırık fındık ve antep fıstığı yoksa sadece yarım su bardağından biraz fazla ceviz içi de kullanabilirsiniz)
  2. Süt, kakao, toz şeker ve balı ocakta toz şeker eriyene kadar kadar ısıtın. Isıttıktan sonra kenara alıp, önce bitter çikolatayı ekleyin, karıştırın.
  3. Daha sonra tuzsuz tereyağını ilave edin, karıştırın. Ve sıvı karışımı elde etmiş olun.
  4. Elde etmiş olduğunuz sıvı karışımı, öncesinde oluşturduğunuz kuru karışımın üzerine dökün. Alttan üste iyice karıştırdıktan sonra streç filmin üzerine alın.
  5. Ben rulo bir şekil verdim. İsteğinize göre streç film ile bir kabın içerisine koyabilir ya da piramit şekli de verebilirsiniz.
  6. 2 saat buzlukta dondurun ve mozaik pastanız hazır. İsteğiniz kalınlıkta dilimleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın