4 yumurtanın sarısıyla beyazını ayırıyoruz. Ayırdığımız beyaza 1 fiske tuz katıp mikser ile köpürünceye kadar çırpıyoruz.
Daha sonra yumurtanın sarısına toz şekeri ilave edip 6-7 dakika çırpıyoruz. Ilık suyu ilave edip, biraz daha çırpıyoruz.
Daha sonra kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu eleyerek ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra yumurta beyazını ilave edip köpükleri söndürmeden spatula ile karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçe kalıba keki döküyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
Daha sonra 600 ml sıvı kremaya pudra şekerini ekleyip köpürünceye kadar çırpıyoruz. Köpüren kremanın üzerine benmari usulü eritmiş olduğumuz çikolatayı ilave edip güzelce çırpıyoruz.
Daha sonra soğuması için dolaba koyuyoruz. Pandispanya pişince fırından alıyoruz ve soğuması için bir süre bekletiyoruz.
Soğuyan keki 2 kat olacak şekilde kesiyoruz. Aralarına kremamızı sürüyoruz. Üzerini de kapladıktan sonra dolapta 2 saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen pastanın üzerini kalan kremayla dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.