Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,38
  • BIST
    %1,94
Mousse Çikolatalı Pasta

Mousse Çikolatalı Pasta

Mousse Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su kadehi ılık su
  • Yarım su kadehi ılık süt
  • Yarım su kadehi akışkan yağ
  • 2 su kadehi un
  • 1 kabartma tozu
  • 150 gram bitter çikolata
  • 200 gram krema
  • 100 gram sütlü çikolata

Mousse Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kek için şeker ve yumurta köpük köpük olana kadar çırpılır ve akışkanlar eklenir. Karıştırılır.
  2. Un kakao ve kabartma tozu eklenir.
  3. Büyük bir tencereye kalıbın yarısına kadar su doldurulur.
  4. Kek yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülür. Kalıp su dolu tencereye yerleştirilir.
  5. Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 -35 dakika kadar kapağı havluyla sarılmış tencerede buğuyla pişirilir.
  6. Mousse için 150 gram bitter çikolata eritilir ve ılımaya vazgeçilir.
  7. 200 gram krema çırpılarak katı kıvama getirilir. Kıvam alınca eritilen çikolata içine ilave edilir ve karıştırılır. Karışım dolaba kaldırılır.
  8. Pişen kek soğumaya vazgeçilir soğuduktan sonra kalıptan kendisi düşüyor zati fırın yerine tencerede yapınca pamuk gibi bir kek oluyor.
  9. Kek soğuduktan sonra iple ortadan ikiye kesilir.
  10. Dolaptaki krema alınır ve kekin alt tabakaya sürülür. İsterseniz bu düzeyde istediğiniz meyvelerden ilave edebilirsiniz.
  11. Üzerine üst taban kek kapatılır. Sütlü çikolata benmari eritilir ve üzerine dağılır. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın