Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,13
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %0,07
  • BIST
    %1,14
Mor Lahanalı Hamsi Sarma

Mor Lahanalı Hamsi Sarma

Mor Lahanalı Hamsi Sarma Tarifi İçin malzemeler

  •  Mor lahana Yaprakları ince ve gevşek
  • 200 g hamsi Kılçığı çıkarılmış
  • 1 su kadehi pirinç
  • 1 kuru soğan Yemeklik doğranmış
  • Bir avuç çam fıstığı
  • Bir yemek kaşığı kuru nane
  • Yarım demet maydanoz İnce kıyılmış
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Mor Lahanalı Hamsi Sarma Nasıl Yapılır?

  • Pirinci 2-3 kere yıkayıp süzgece alın. Kuru soğanı zeytinyağında yumuşatın, çam fıstığını ilave edip birkaç dakika karıştırın.
  • İçine suyu süzülmüş pirinci ilave edip birkaç dakika kavurun. Ateşten alıp nane, maydanoz, karabiber ve tuzunu ilave edip soğutun.
  • En son içine vahşice doğranmış hamsiyi ilave edip karıştırın.
  • Lahanayı ikiye kesip kökünü çıkarın ve tam olarak tuzlu kaynar suya atın. 3-4 dakika haşlayıp soğuk suda şoklayın.
  • Yapraklarını sarmalık hazırlayın ve içi 1 ’er tatlı kaşığı kadar koyup sarın, bir tencereye sıralayın.
  • Üzerine 1 su kadehi su ve azıcık tuz ilave edip orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, Karadeniz’in tanınmış lezzeti olan hamsi buğulama tarifine de göz atabilirsiniz

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın