Öncelikle havuçlar rendelenir şu eklenir haşlanır sonra rondadan çekilip püre haline getirilir. Sonra krem şanti bir buçuk bardak süt ile çırpılır.
İçine muz ve çikolata koyulup dondurucuya atılır kek pişene kadar kalsın yapmadı daha kolay oluyor sertleşince.
Sonra şeker ve yumurta kopuk kopuk olana denk çırpılır sırası ile yağ süt havuç püresi limon rendesi kabartma tozu vanilya eklenir karıştırılır.
Kontrollü şekilde un ilave edilir yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır 180 derecede 20 dakika pişirilir kontrollü olun fırından fırına değişir kurdan testi yapın olunca çıkarın.
Su bardağı ile şekillendirin artan parçalarını rondadan çekin üzeri için kullanılacak sonra her bir parça bir kaşık sütle ıslatılır.
Bir kaşık kremşanti konulup üzeri kek parçaları ile kaplanır isteseniz dondurucuya atabilirsiniz misafirden yarım saat önce çıkarmanız yeterli. 16 tane çıkıyor.