1 adet mor havuç (Rendelenmiş haşlanıp blendirdan geçirilmiş )
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon suyu veya kabuğu
Mor Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı
Öncelikle mor havucu 1 çay bardağı su ile güzelce haşlayıp blendira vurup püre haline getirelim.
Geniş bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpıp süt ve sıvı yağ, limon suyu, mor lahana püresini ekleyip çırpmaya devam edelim.
Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip son bir tur daha çırptıktan sonra güzelce yağlanmış fırın kabına dökelim.
Kabımızın sığacağı derin bir tencerenin içine yaklaşık kabın yarısına gelecek şekilde su doldurup fırın kabımızı içine koyalım.
Ağzını temiz bir bez veya havlu ile örtüp ağzını kapatıp altını açalım su kaynadıktan sonra altını en kısık ayara getirip 45 dk hiç ağzını açmadan pişirelim 😍
45 dk sonunda kürdan yardımı ile kontrollü bir şekilde pişirmeye devam edin.
Pişen keki tencerenin içinden çıkartıp ılıyınca kalıptan çıkartıp dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz 💕 afiyet olsun 🌼.