Malzemeler
250 gr tereyağı
2 tane yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağına yakın çekilmiş ceviz
1 kabartma tozu
Kıvamını tutana kadar un
Yapılışı
Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış olan yağ alınır. Yumurta sarıları,şeker,ceviz,kabartmatozu eklenir aldığı kadar un ilave edilir.Kurabiye hamuru kıvamında çok sert olmayan bir hamur hazırlanır.Bu hamurdan cevizden daha küçük parçalar alınır güzelce yuvarlanır.Hazırlanan kurabiyeler yumurta akına ardından bol susama bulanır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece ayarlı fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırını kapatıp kurabiyeleri içinde soğutup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.