Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Mısırlı Barbunya Piyazı

Mısırlı Barbunya Piyazı

Mısırlı Barbunya Piyazı Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr taze barbunya
  • 1 kırmızı soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı haşlanmış mısır
  • 10-12 siyah zeytin
  • 2 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Mısırlı Barbunya Piyazı Nasıl Yapılır?

  • Barbunyaları ayıklayıp yıkayın ve süzün. Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin.
  • Tuz ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin. 
  • Kırmızı soğanı ince milleteler halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovun. Maydanoz ve taze soğanları arınıp ince ince doğrayın.
  • Yumurtaları katı kıvamda haşlayın. Ilınınca kabuklarını atayıp dilimleyin. 
  • Sarımsakları atayıp ezin. Limonun suyunu sıkın. Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, kırmızı toz biber ve tuzu minik bir kasede karıştırıp piyazın sosunu hazırlayın. 
  • Barbunyayı derin bir kaseye alın. Mısır, kırmızı soğan, taze soğan, maydanoz ve sosu ilave edip harmanlayın.
  • Yumurta dilimleri ve zeytinlerle süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sade barbunya piyazı tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın