1 su kadehi akışkan yağ 200 ml 1 parmak beceriksiz
1 kutu kabartma tozu
2 su kadehi un 200 ml
1 kutu kremşanti
1 çay kadehi süt
1 kutu vanilya
1 kutu krema
1,5 çay kadehi damla çikolata
Fındık
Rulokat
Minik Pastalar Tarifi Yapılışı
Kekimiz için; yumurta , şeker çırpalım yağ, süt ilave edelim, vanilya, kabartma tozu ,unu ilave edip yağladığımız ufak fırına dayanıklı kaselerimize 1’ er kepçe olacak biçimde denk ölçüde dağıtalım.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında alt üst 35 dk pişirelim.
Kremşanti için; 1 kutu kremşanti, vanilya ve sütümüzü kıvam alana kadar çırpalım ve dinlenmeye vazgeçelim.
Çikolata sosu için : kremamızı ateşe alalım ve eriyene kadar karıştıralım.
Eriyen sosa damla çikolatalarımı alıp göz göz olana kadar karıştırıp dinlenmeye alalım soğudukça kıvam alacaktır.
Şekillendirme : fırından çıkan keklerimiz soğuduktan sonra bıçak takviyeyi ile etrafını gezelim vazgeçmesinin sağlayalım.
Hepsini bi kenara alıp, sırça kaselerimizin içine streç yapalım kekimizi kaseye geri alalım üzerini kremşanti ile kapmayalım .
10 dk donmasını bekleyelim dolapta alalım ve streçten yakalayıp çıkartalım son olarak çikolata sosumuzu üzerlerine dolaştırıp süsleyelim.