Mini Porsiyonluk Lotus Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
1,5 kutu lotus bisküvisi
100 gram erimiş tereyaği
500 gram quark
100 ml sıvıkrema
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı nişasta
100 gram şeker
1 vanillin şekeri
Yarım limonun kabuğu
3-5 damla limon
Lotus kremi eritilmiş
Lotus bisküvi
Mini Porsiyonluk Lotus Cheesecake Tarifi Yapılışı
İlk olarak bisküvilerimizi mutfak robotunda çekelim ve tereyağına ilave edelim karıştıralım hoşça.
Muffin kalıbına mini muffin biçiminde olan yağlı kağıtlarımızı serelim.
Takribî ikişer kaşık bisküvimizden koyalım ve çay kadehinin artla bastıralım.
Üzerini hazırlayalım.Bütün malzemelerimizi derin bir kaba alalım ve kremleşene kadar çırpalım.
Daha sonra haricimizi muffin kalbimizin başka bir deyişle bisküvilerimizin üzerine taşmayacak biçimde koyalım.
Evvelden 170 derece ısıttığımız fırınımızın içine kırılmayacak bir kaseyle su koyalım.
Daha sonra kekimizi fırına verelim. Takribî 30 dakika kadar pişirelim.
Pişen kekimizi fırından alalım ve azıcık soğumaya vazgeçelim.
Dekoru için.Lotus kremamızı benmari usulü eritelim ve keklerimizin üzerine birer yemek kaşığı ekleyelim ve lotus bisküviyle süsleyelim. 2-3 saat dolapta ilave ettirelim ❣️ bu tarifden takribî 24 tane kek çıkıyor.
Servis tabağına almadan evvel kekimizin yağlı kağıdından çıkartalım.