Keki için, yumurtaları ve şekeri çırpma kabına alarak mikser desteğiyle köpürene kadar çırpın. Ispanak püresini ve suyu ilave edip çırpmaya devam edin.
Kuru malzemeleri de ilave edip son kere çırpın. Harcı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve evvelden ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dakika fazla kurutmadan pişirin. Pişen keki tezgaha alıp, soğumaya bırakın.
Kreması için, süt, toz şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın ve devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Ocaktan aldığınız kremaya vanilya ve yağı ilave edin, yağ eriyene kadar kremayı mikserle iyice çırpın ve arada karıştırarak kremayı soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya hindistan cevizi rendesini ilave edip karıştırın. Soğuyan keki 5-6 cm çapında yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla daireler biçiminde kesin. Çoğala kalan parçaları rondoda iyice çekin ve toz haline getirin.
Yuvarlak kestiğiniz keklerin üzerine birer yemek kaşığı soğumuş kremadan koyun ve üzerini kırıntı kek parçalarıyla kaplayıp mini pastalar hazırlayın.
Üzerine çikolatalı sos dökerek fıstıkla yada kalan kek kırıntısıyla süsleyin, buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Mini Köstebek Pasta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Tarife başlamadan evvel ıspanakları bol su ile durulayın. Ardından süzülmesi için bir kenarda bekletin.
Keki hazırladıktan sonra geniş dikdörtgen bir kaba ilave edin. Kek harcının ince olması, köstebek pasta üretimini kolaylaştırır.
Kremanın kıvamı çok sulu olursa, üzerine azar azar un ekleyebilirsiniz.
Keki porsiyonlar halinde ayırmak için kalıbınız yoksa, geniş ağızlı bir bardaktan yararlanabilirsiniz.
1 Porsiyon Mini Köstebek Pasta Kaç Kalori?
Minik boyutlarda bir porsiyon köstebek pasta, takribî 135 kaloridir. Perhiz listelerinde ara öğün olarak tüketilebilir.