HAMUR İÇİN
KREMA İÇİN
ÜZERİ İÇİN
Kek için, unu bir kaba alın. Ortasını havuz biçiminde açın. İçine maya, yumurta, yoğurt, su, süt ve yumuşatılmış tereyağı ilave edin. Unun çevresine tuz ve tozşekeri serpiştirin. Karışımı ortadan başlayarak unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 9 parçaya ayırın. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurların üzerine elinizle hafifçe bastırarak tepsiye yerleştirip mayalanması için bekleyin. 175 dereceye ayarlı fırında pişirin. Krema için, 2 yumurta sarısını, süt, un, şeker ve vanilyayı bir tencereye aktarın. Muhallebi kıvamında pişirin. Kekler pişip ılındıktan sonra azıcık üstten olmak üzere enine ikiye kesin. Kremayı krema sıkma torbasına doldurun. Keklerin ortasına kremayı paylaştırın. Dilimlenmiş çilekleri ilave edin. İnce hırpalanmış antepfıstığı serpiştirin. Üzerlerine pudraşeker serpip servis yapın.