Yumurta, su, zeytinyağı, salçalar, cevizli ezme ve ezdiğiniz sarımsağı geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar çırpın.
Ayrı bir karıştırma kabında unlar, buğday rüşeymi, maya, toz şeker, tuz ve baharatları her baharat çeşidinden birer çay kaşığı harmanlayın. Unlu karışımı salçalı karışıma ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edecek biçimde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin. Mayalanan hamura kocaman kırılmış cevizleri ilave edip tekerrür yoğurun ve hamuru hafif yağladığınız bir kek kalıbına alın. Ilık fırında 30 dakika daha mayalandırın.
Yumurta sarısı ve yoğurdu bir kasede çırpın. Kabaran ekmeğinizin üzerine bıçakla kesikler atıp yumurtalı karışımından sürün. Çörek otu ve susam serpin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirip fırının derecesini 170 dereceye düşürün ve üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Yarım saat dinlendirip servis yapın.