3 su kadehinden 1 parmak yetersiz un
1 su kadehinden 1 parmak yetersiz toz şeker
1 litre süt
1 çay kaşığı vanilya özütü
½ çay kaşığı tuz
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı – tavayı yağlamak için
400 ml. krema
200 gr. labne
1 su kadehinden 1 parmak yetersiz pudra şekeri
¾ su kadehi kakao
250 gr. bitter çikolata
250 ml. krema
1 – 1,5 yemek kaşığı tereyağı
Bir karıştırma kabının içerisine yumurta, süt, toz şeker, vanilya özütü, un ve tuzu ilave edip bir çırpma teliyle iyice karıştırın.
Krep tavanızı ocağa alın ve ateşi orta kısık ateşe ayarlayın.
Erittiğiniz tereyağından bir fırça dayanağıyla tavaya sürün ve havlu kağıt dayanağıyla tavaya iyice yayın.
Bir kepçe dayanağıyla krep hamurunuzu tavaya dökün ve her tarafına yayın.
Krepinizi takribî 2 dakika şeffaflığı gidene kadar pişirin ve çevirip 30 saniye daha pişirin.
Ardından tezgahınıza alın.
Kremayı bir el mikseri dayanağıyla katılaşana kadar iyice çırpın.
Labneyi süzgece alın ve fazla suyunu süzün.
Kremanızın içerisine alın.
Ardından kakao ve pudra şekerini eleyerek ilave edip bir spatula dayanağıyla karıştırın.
Çikolatanızı bir karıştırma kabının içerisine alın ve benmari usulü eritin.
Eriyen çikolatanızı bir spatula dayanağıyla karıştırın ve iyice eriyince ocaktan alın.
Ardından kremayı ilave edip spatulanızla iyice karıştırın.
Tereyağını ilave edip karıştırmaya devam edin.
Bir pastacı tezgahı ya da bir düz tabağın tabanına fırın kağıdı serin.
Ardından ilk kat krepi koyun ve üzerine hazırladığınız çikolatalı kremadan ince bir tabaka yayın.
Hazırladığınız kreplerden birini üzerine yerleştirin ve tekerrür kremadan yayın.
Tam krepler ve krema bitene kadar operasyona devam edin.
Kreplerinizin kenarları ve ebatlarının denk olması için bir kalıp dayanağıyla kenarlarını kesip, düzenleyebilirsiniz.
Buzdolabına alın ve 10 – 15 dakika soğutun.
Ardından çıkardığınız krep pastanızın üzerine her tarafını kaplayacak biçimde ganajı dolaştırın ve buzdolabına alıp 1 saat soğumaya vazgeçin.
Dilimleyerek servis edin.