malzemeler
2 Tane yufka
6 yaprak milföy hamuru
1çay fincanı. Soda
½ su b.sıvıyağ
½ su b.süt
1 tane yumurta
iç harcı için:
200 gr. mantar
1 kâse ıspanak
1 soğan
100 gr. kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Hamur işi Tarifi
Öncelikle iç harcını hazırlayalım, mantarı ve soğanı ufak doğrayalım. Ispanağı ayıklayıp, yıkayalım ve doğrayalım.
Ufak bir tencereye yağı alalım, mantar ve soğanı ilave edip sote edelim. Üzerine ıspanağı alalım tuzu ve karabiberi ilave edip sebzeler yumuşayana kadar ocakta yakalayalım.
Orta boy bir tepsiye 3 tane milföy hamurunu esneterek yayalım. Üzerine bir yufkayı ayrılarak serelim, hazırladığımız iç malzemeyi yayalım, üzerine dilim kaşarları dizelim. Öbür yufkayı ayrılarak malzemenin üzeri kapatılır.
Kalan 3 parça milföy hamurunu esneterek üzerine tek tek yayalım.
Çukur bir kâsede üzeri için sos hazırlayalım, süt, sıvıyağı, yumurta ve sodayı çırpalım.
Hazırladığımız böreği dilimleyelim, hazırladığımız sosu üzerine dolaştırarak dökelim.180 derecelik ısıda yirmi dakika pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun