Soğanları ceddip ince ince doğrayın. Margarini tencerede eritin. Soğanı ilave edip pembeleştirin. Şarapla nemlendirip buğulaşıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.
Et suyunu ve tuzu ilave edip soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Maydanoz ve dereotu dallarını mutfak ipliği ile bağlayıp kaynamakta olan çorbaya ilave edin.
Tencereyi ateşten alıp yeşillik demetini çıkarın.Çorbayı ısıya dayanıklı servis kâselerine paylaştırın.
Milföy hamurunu unlanmış tabana alıp kâselerden azıcık daha büyük olacak biçimde merdane ile açın.
Hamurlarla kâselerin ağız kısmını kapatıp kenarlarını bastırarak yapıştırın. Hamurların üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün.
Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında hamurun üzeri altın rengini alana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, sıradan soğan çorbası tarifini de sınayabilirsiniz.