Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %-0,30
  • BIST
    %-1,01
Milföylü Soğan Çorbası

Milföylü Soğan Çorbası

Milföylü Soğan Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr soğan
  • 4 kare milföy hamuru
  • 25 gr margarin
  • 1 su kadehi beyaz şarap
  • 6 su kadehi et suyu
  • 3 dal maydanoz
  • 3 dal dereotu
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz

Milföylü Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ceddip ince ince doğrayın. Margarini tencerede eritin. Soğanı ilave edip pembeleştirin. Şarapla nemlendirip buğulaşıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.
  • Et suyunu ve tuzu ilave edip soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Maydanoz ve dereotu dallarını mutfak ipliği ile bağlayıp kaynamakta olan çorbaya ilave edin.
  • Tencereyi ateşten alıp yeşillik demetini çıkarın.Çorbayı ısıya dayanıklı servis kâselerine paylaştırın.
  • Milföy hamurunu unlanmış tabana alıp kâselerden azıcık daha büyük olacak biçimde merdane ile açın.
  • Hamurlarla kâselerin ağız kısmını kapatıp kenarlarını bastırarak yapıştırın. Hamurların üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün.
  • Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında hamurun üzeri altın rengini alana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sıradan soğan çorbası tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın