Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %0,49
  • ALTIN
    %-1,37
  • BIST
    %1,94
Milföylü Kalp Pasta

Milföylü Kalp Pasta

Milföylü Kalp Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 18 milföy hamuru
  • 700 ml süt
  • 2 çay kadehi toz şeker
  • 1.5 çay kadehi un
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 kutu vanilya
  • 30 g tereyağı

Süslemek için:

  • Frenk üzümü
  • Nane yaprakları
  • Pudra şekeri

Milföylü Kalp Pasta Nasıl Yapılır?

  • Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alarak, malzemeler iyice aynılaşıncaya kadar çırpın. Devamlı karıştırarak puding kıvamında pişirin. Piştikten sonra ocağın altını kapatarak tereyağını ilave edin ve karıştırarak eritin.
  • Devamlı karıştırarak soğumasını sağlayın. Milföy hamurlarını büyük kalp bir kalıpla keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlı fırında kabarana kadar pis¸iltihap ve fırından alarak soğumaya bırakın.
  • Hamurların arasına hazırladığınız kremadan sürerek üc¸ kat üst üste dizin. Üzerlerini frenk üzümü ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın