Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %-0,25
Milföylü Ballı Şöbiyet

Milföylü Ballı Şöbiyet

Milföylü Ballı Şöbiyet Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su kadehi süt
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 koli milföy hamuru
  • 150 g file Antep fıstığı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 su kadehi bal

Milföylü Ballı Şöbiyet Nasıl Yapılır?

İrmik ve sütü bir sos tenceresine alın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Milföy hamurlarını dörde ufalan. İçlerine irmikli muhallebiden yayıp file Antep fıstığı ilave edin ve üçgen biçiminde kapatın. Şöbiyetleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcakken üzerlerine bal dolaştırın. Ilık servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın