Portakalı bol suyla yıkayıp kurulayın. Rendenin ince yanıyla kabuklarını rendeleyin. İncirleri minik küpler biçiminde kesin. Rendelenmiş portakal kabuğu, su ve incirleri bir tencereye alın. Tencerenin üzerine kapağını yerleştirip orta ateşte 5 dakika kaynatın. Kapağı kapalı biçimde içindekileri soğumaya vazgeçin. Armutları bol suyla yıkayıp kurulayın. Saplarını koparmadan kabuklarını soyun. Armutları alt kısımlarından kabak oyacağıyla reyin. Hazırladığınız portakal kabuklu ve kuru incirli harcı armutların içine doldurun. İç harcın dökülmemesi için minik birer parça milföy hamurunu armutların alt kısımlarına yapıştırın. Kalan milföy hamurlarını şeritler halinde kesin. Şerit hamurları hafifçe üst üste gelecek biçimde sap kısımlarından başlayarak armutların üzerine sarın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp toz şeker serpin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında milföyler kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya vazgeçin. Bekletmeden servis yapın.