1 koli sade pasta kreması yoksa tarifini vereceğim
1 koli vanilya
1 yemek kaşığı dolu dolu mısır nişastası
1 yemek kaşığı kakao
4 kadeh süt
1 koli hazır çikolata sos yoksa tarifte konut üretimi olanı kullanabiliriz
1 yemek kaşığı margarin ya da tuzsuz tereyağı çikolata sosuna
Milföy Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir kare milföyü 4 ufak kareciklere ayrılarak fırında pişiriyoruz.
180-200 derecede 20 dakikada pişiyor. Çıkardıktan sonra soğuması için kenara alıyoruz.
Bu arada 1 koli hazır pasta kremasını arttaki tarife göre hazırlıyoruz. Şayet hazır pastacı kremanız yoksa.
Pasta kreması için malzemeler; 1 yemek kaşığı un ,1 yemek kaşığı nişasta ,4 yemek kaşığı toz şeker,1 koli vanilya, 2, 5 su kadehi süt, 1 koli toz krem şanti . Kremşanti hariç hepsini tencerede pişiriyoruz.
Muhallebi kıvamında olacak. Pişince vazgeçiyoruz ılımaya. Ilıyınca 1 poşet toz kremşantiyi ilave edip çırpıyoruz.
Pasta kremamız hazır olunca, milföyleri ortadan ikiye keserek içine pasta kremamızı koyuyoruz.
İster bıçakla, ister kaşıkla dolu dolu koyuyoruz. Tekerrür milföyleri kapatıyoruz.
Üzerlerine bir poşet çikolata sosunu pişirip döküyoruz.
Şayet konutta hazır çikolata sosunuz yoksa konutta kendimiz yapıyoruz.
Ben konutta kendim yaptım ve tadı çok hoş oldu. Sınayabilirsiniz.
Konut üretimi çikolata sosu; 1 yemek kaşığı dolu dolu nişasta ,2 su kadehi süt, 1 yemek kasığı dolu dolu kakao ,4 yemek kaşığı toz şeker, varsa 40 gram bitter ya da sütlü çikolata şayet yoksa 1 koli vanilya ilave ediyoruz.
Acı olmaması için , pişirdikten sonra istediğiniz tatlı üzerinde kullanabilirsiniz afiyet olsun. ☺️.