Malzemeler:
Çift kare 3 adet yaprak milföy hamuru
9 gram 1 yemek kaşığı un
7 gram 1 yemek kaşığı darı nişastası
250 gram 1 su kadehi süt
şeker damak zevkinize göre
1 kutu vanilya
Öncelikle kremasını hazırlayalım, bunun, için ufak bir tencereye sütü alalım üzerine krema malzemelerini ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
Pişen kremayı soğuması için bir kenara alalım, ara gizeme karıştırarak soğumasını sağlayalım.
Krema ılınınca, milföy hamurlarını 2-3 cm eninde şeritler halinde keselim.
Kaşık ve çatalları çift yapalım şeritler halinde kestiğimiz milföy hamurunu fotoğrafta görüldüğü gibi saralım.
Rulo yapılmış yağlı kağıttan kalıplarda kullanabilirsiniz.
Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
200 derecelik ısıda pişirin.
Soğuyan milföy şeritlerini ilk sardığınız yerden süratlice kalıbından çıkaralım.
İçlerine krema enjektörü ile dolduralım.
Sarih kalan her iki ağzına da ufak kesilmiş muz parçaları yerleştirelim.
Son olarak Antep fıstığına daldıralım ve servis tabağına dizelim.
Afiyet olsun.
Bu malzemeden 15 adet çıkıyor.