Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %-0,25
Milföy Pasta

Milföy Pasta

Milföy Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 9 milföy hamuru
  • 250 ml süt
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • Yarım çay kadehi un
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 kutu vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 muz
  • Pudra şeker

Milföy Pasta Nasıl Yapılır?

Basitçe uygulanabilen pasta tarifleri arasında üst sıralarda. Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açıp ortadan ikiye kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerini çatal ile delerek 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya vazgeçin. Üzerlerine bastırarak inceltin. Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Tereyağı ilave edip karıştırın. Milföylerin arasına krema sürüp çok ince dilimlenmiş muz dilimlerini yerleştirerek 3 ’erli olarak üst üste dizin. Üzerlerine pudra şeker serpiştirip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın