Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Milföy Pasta

Milföy Pasta

Milföy Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet milföy
  • 3 bardak süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kutu 200 ml labne
  • Çilek
  • Pudra şekeri

Milföy Pasta Tarifi Yapılışı

  1. 1 adet milföyü merdane yardımıyla inceltiyoruz ikiye bölüyoruz çatal yardımıyla kabarmasın diye delikler açıyoruz.
  2. Diğer milföyleride aynı şekilde yapıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  3. Kreması için; Labne tereyağı hariç tüm malzemeyi tencereye alıyoruz karıştırarak pişiriyoruz .
  4. Kaynayınca altını kapatıp 1 kaşık tereyağ ilave edip kremaya yediriyoruz soğuduktan sonra labneyi ilave edip mikserle çırpıyoruz kremamız hazır.
  5. Fırından çıkan milföyler soğuyunca hafifçe elimizle bastırıyoruz kabarıklığı gitsin diye .
  6. Kremadan taban kısmına kaşık yada sıkma poşetiyle koyup üstüne dilimlediğimiz çileklerden koyuyoruz .
  7. Diğer milföy parçasını üstüne kapatıyoruz .
  8. Bütün milföyleri aynı şekilde yaparak işlemi bitiriyoruz üstüne pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın