Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,94
  • ALTIN
    %-1,21
  • BIST
    %0,94
Milföy Kasesinde Soslu Erik

Milföy Kasesinde Soslu Erik

Milföy Kasesinde Soslu Erik Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 milföy hamuru

Sosu için

  • 500 g mürdüm eriği
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Milföy Kasesinde Soslu Erik Nasıl Yapılır?

Sosu için eriklerin çekirdeklerini çıkartın. Üzerine şekeri döküp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Erikleri süzgeçten geçirip nişastayı ilave ederek bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Milföy hamurlarını ince açıp çiçek biçimindeki bir kurabiye kalıbıyla kesin. Yağlanmış muffin kalıplarına hamurları çanak biçiminde yerleştirin ve kabarmaması için tabanlarını çatalla delin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çanakların içine erik sosundan doldurun. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın